Heeft u de RDW-Check al ervaren?

Onderzoek toont aan dat meer dan 75% van geseponeerde bezwaren tegen parkeerboetes veroorzaakt wordt door het onjuist invoeren van kentekens. Met de verificatie op basis van RDW-gegevens wordt het aantal onterechte seponering drastisch verminderd. Om die reden is er een extra stap geïntroduceerd in het parkeerproces.

De RDW-Check

Wanneer een parkeerder een parkeertransactie start is het in veel gemeenten gebruikelijk dat er ook om een kenteken gevraagd wordt (kentekenparkeren). De RWD-Check is zo gebouwd dat er, na het invoeren van een Nederlands kenteken, gegevens van het voertuig, zoals het merk, het model, en de kleur van de auto getoond worden in het display. Dit zijn gegevens die bij de RDW bekend zijn. Hiermee kan de parkeerder in één oogopslag bevestigen of het juiste voertuig is ingevoerd vóórdat de betaling plaatsvindt. Is de invoer niet correct? Dan kan het kenteken ter plekke gecorrigeerd worden.

Positieve impact

De RDW-Check leidt tot minder ongenoegen en bespaart tijd en middelen, zowel voor parkeerders als voor gemeenten. De presentatie van de RDW-gegevens verbetert de algehele parkeerervaring en bevordert de efficiëntie en betrouwbaarheid van het parkeerproces.

Wilt u meer weten over de RDW-Check? Neem gerust contact op. Wij vertellen graag meer.

Terug naar overzicht...